logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



wieprzowina z ananasem i curry

garnek żeliwny garnki żeliwne wieprzowina z ananasem i curry
  • 700 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona w wąskie paski
  • 1 mała zielona papryka pokrojona w wąskie paski
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • mała puszka krojonych ananasów (zachować syrop)
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki pasty curry
  • posiekana pietruszka
  • oliwa z oliwek
  1. W żeliwnym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć wieprzowinę przez kilka minut
  2. Dodać cebulę i paprykę. Smażyć na silnym ogniu jeszcze przez 5 minut
  3. Dodać curry i makę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
  4. Dodać ananasa razem z syropem. Smażyć jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu ciągle mieszając
  5. Przełożyć do żeliwnych mini rondelków, posypać pietruszką i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 ºC przez 10 minut
  6. Podawać z ryżem